Acht startups geven hun idee een kickstart

Op 7 september ging het Kickstart programma van DOK41 voor de tweede keer van start. Acht startups gaan in een hoog tempo van slechts drie maanden hun innovatieve idee op de markt lanceren. Het einddoel is een gevalideerd business model, eerste prototypes, minimaal één klant en een onderbouwde case voor wat betreft marktpotentieel en commerciële haalbaarheid. Op 30 november bestijgen zij het podium van de Startup Stage Summit. Eerder dit jaar kende Kickstart een succesvolle start met 10 startups.

De groep startups varieert van engineers tot industrieel ontwerpers en van programmeurs tot stedenbouwkundigen. Elk met een innovatief, schaalbaar idee en groeipotentieel. Zij trekken de komende periode intensief samen op, ondersteund door een poule van ruim 20 ervaren ondernemers, experts en mentoren uit het netwerk.

Aansprekend voor de startups is de stok achter de deur, iemand die kritisch meekijkt, dezelfde uitdagingen kent en kritisch doorzaagt op het verdienmodel. De groep is divers in leeftijd en achtergrond, met één ding gemeen: een enorme gedrevenheid en passie om er een succes van te maken en de daarbij kenmerkende leergierigheid.

De startups gaan de komende 12 weken op zoek naar een goed werkend business model, klanten en een onderbouwde business case voor startkapitaal. De periode wordt afgesloten met een groot event op 30 november: Startup Stage Summit.

DOK41

Het initiatief komt van DOK41, innovatiehotspot en incubator voor innovatieve en groeiende startups. Met het initiatief willen zij bijdragen aan de eerste fase, die voor de meeste startups vaak het moeilijkste is. Het prototype is klaar, maar investeerders willen eerst zien dat het werkt en er voldoende markt voor is. Aan dat bewijs gaan de startups de komende maanden werken.

DOK41 wordt daarin ondersteund door een netwerk lokale en landelijke startup coaches en een uiteenlopend aantal experts. Zij bieden de startups bewezen methodieken en tools met de kennis en ondernemerservaring voor een kansrijke start. Financiële bijdrage komen van de ondernemers zelf, alsook van de Provincie Zeeland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland en het partnernetwerk aan bedrijven en intermediairs van DOK41. Doel is een toenemend aantal innovatieve startups in Zeeland met een groeiambitie, om die vervolgens te laten uitgroeien tot duurzame, rendabele ondernemingen. Initiatieven die bijdragen aan de groei van banen en de economische stabiliteit en leefbaarheid van Zeeland. Bouwen aan de toonaangevende bedrijven van morgen is dan ook de ambitie. 

www.dok41.nl/kickstart

Kickstart programma