Startup Stage Summit

Donderdag 13 april 2017

Startups, bedrijfsleven, investeerders en partners ontmoeten elkaar op het podium voor innovatie enondernemerschap op startup stage.  

Innovatief ondernemerschap staat meer dan ooit in de belangstelling. Iedereen kan vandaag de dag uitdagingen aanpakken en daar iets aan doen. De summit biedt een podium aan inspirerende ondernemers uit de Zeeuwse startup programma's en agendeert de grootste uitdagingen met een dringende behoefte aan innovatie. De ambitie: een beweging van mensen die bouwen aan de toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen.

Klein is het nieuwe groot
Zien hoe je groot kunt dromen en klein kunt beginnen? Inspiratie opdoen, jouw uitdaging agenderen of mee investeren? Kom naar de Startup Stage en ga naar huis met minimaal één kansrijk idee, één praktische tool en één nieuw contact. 

P R O G R A M M A:

Stage 1:
15.00 uur plenair: Startups op het hoofdpodium

 • Opening: Klein is het nieuwe groot
 • Keynote Jasper Gabrielse, mede- oprichter van Seepje
 • Keynote Daan Weddepohl, internetondernemer en founder van Peerby
 • Startup parade van Zeeuwse bodem:
  • Drie minuten pitch
  • Startups in beeld
  • Studio Live aan tafel

Stage 2:
16.30 uur parallel: Break-out sessies en startup matchmaking

 • Break-out sessie 1 of Matchmaking
 • Break-out sessie 2 of Matchmaking

Gasten kunnen in de parallelsessies een keuze maken uit vijf interactieve break-out sessies of deelnemen aan de startup matchmaking sessies. De sessiekeuze kan -ter plaatse- bij ontvangst worden gemaakt.

Break-out sessie : leren innoveren – de startup werkwijze

 1. Waarom een businessplan schrijven niet werkt. 
 2. Iedereen vond het nog wel zo’n goed idee! 
 3. Lanceren in mum van tijd: het startup experiment. 
 4. De kunst van het (af)leren. 
 5. Hoe overtuig ik investeerders van mijn idee?  

Stage 3:
17.30 uur plenair: Take off - Wat maak jij groot?

 • Samenvatting, stemming en slotakkoord: naar huis met minimaal één kansrijk idee, één praktische tool en één goed contact!

18.00 uur: Netwerkborrel met hapje

Aanmelden:
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan voor vrijdag 7 april via bijgaande link

KEYNOTE

Daan Weddepohl, Peerby
Daan Weddepohl is serial entrepreneur en de oprichter van peerby.com, een online platform die het mogelijk maakt om spullen te lenen van mensen in de buurt. Hiermee probeert Peerby een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur en tegelijkertijd mensen in de buurt met elkaar te verbinden. Snel en veilig, want door middel van de laatste web ontwikkelingen – cloud-technologie, GPS en push notificaties – en door het uit handen nemen van zaken als verzekeringen, overeenkomsten en betaalgaranties, helpt Peerby je om minder te consumeren: waarom een boormachine of trap aanschaffen voor die paar dagen per jaar als je hem ook met meerdere mensen kan delen? De oprichter van de best-practice van de deeleconomie mag natuurlijk niet ontbreken op de Startup Stage Summit. Met intussen meer dan tweehonderdduizend leden en internationale expansie naar een aantal Europese steden een aansprekend voorbeeld van een klein begin met een groot bereik en grote sociale impact.

Jasper Gabrielse, Seepje
Hét voorbeeld van een duurzame, hippe, jonge onderneming? Dat is het 100% plantaardige fairtrade wasmiddelbedrijf Seepje. Jasper Gabrielse is met mede-oprichter Melvin Loggies anderhalf jaar geleden begonnen, om met hun studiefinanciering als startkapitaal, de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht uit Nepal te importeren. Deze schillen staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af zodat iedereen plantaardig de was kan doen! Inmiddels is Seepje te koop in meer dan 100 fysieke winkels en zijn ze in staat direct de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren, te zorgen voor natuurbehoud in Nepal, en in Nederland werk te verschaffen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.