Terugblik op geslaagde Kick-off Impact bootcamp

Terugblik op geslaagde Kick-off Impact bootcamp
Iedereen weet dat het uitbouwen van een sociale innovatie tot een social enterprise die de impact weet te realiseren met een verdienmodel geen eenvoudige opgave is. Maar wat als je je sociale innovatie ontwikkelt en klaarstoomt voor de markt in slechts één dag?

Op dinsdag 8 maart vond op locatie van DOK41 de Impact Bootcamp plaats. Ruim 30 gedreven ondernemers namen in 9 teams deel aan de eerste editie van de Impact Bootcamp, gericht op sociaal ondernemerschap. Tijdens een 12-uurs event werden de ondernemers ondergedompeld in de startup scene en het starten van een social enterprise.

Aan de hand van bewezen startup tools en methodieken en met coaching van de experts, ervaarden deelnemers hoe het is om te ondernemen aan de hand van een verdienmodel, met het meten van een positieve impact met een maatschappelijke meerwaarde als speerpunt. De dag vergde veel van de ondernemers, met als doel ondernemerschap, sociale innovatie én een ondernemende houding te stimuleren.

De ondernemers namen tijdens de Impact Bootcamp deel aan diverse expertsessies en pitchten drie keer over de voortgang van hun onderneming. Na een spannend juryberaad kwam Zorgplezier als winnaar uit de bus. ZorgPlezier maakt met Virtual Reality van een nare, mogelijk zelfs traumatische ervaring in de zorg een positieve beleving. TROTS, een initiatief dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door middel van opleiding en training, helpt aan betaalde arbeid, verdiende de tweede plaats.

Partners
De Impact bootcamp werd georganiseerd door DOK41 in samenwerking met de volgende partners: HZ-University of Applied Sciences, Rabobank WNB, KNHM, SWVO en Sociale Innovatie Zeeland. 

Organisaties die deelnamen
Klokan, Stichting Ojee ADHD, DAM Walcheren, Boekie for President, Zorgplezier, Gors, de Zuidhoek, Zeeuwse Cacaomolen, Helder Milieuadvies, Het Aandachtshuis, De Burgerij, Sta op en schitter!, Zeeland Bruist, CitySeeds, Zeeuwse Mantelzorgmakelaars, Weerwerk, D’r op Uut!

Reacties van de deelnemers en partners
‘Nynke Struik, programmamanager sociaal ondernemen Rabobank Foundation: ik woon jaarlijks meerdere bootcamps bij her en der in het land, maar zoveel en enthousiasme en ambitie in een groep kom ik bijna nergens tegen’.

‘Van deelname aan de bootcamp heb ik geleerd om meer aandacht te besteden aan het testen van  mijn aannames en mijn idee te verhelderen.’

Thijs Terlouw, Inkoop en contractbeheer SWVO: ‘Ik nam deel aan deze dag als één van de partners in het Impact programma. Maar ik kreeg gedurende de dag enorm veel zin om zelf te gaan ondernemen’.

‘Fijn om het hele ondernemerstraject als proces in één dag mee te krijgen- het is goed om je doelgroep en probleem voor de klant helder te definiëren, maar durven falen is zeker net zo belangrijk’.

‘Goed aan deze bootcamp is dat je naast het realiseren van een verdienmodel leert wat de sociale impact is van je product/dienst’

 ‘Juist door een andere groep samenstelling, kom je tot krachtige ideeën’

Bootcamp gemist?
Schrijf je dan in voor de Impact Kickstart! Lanceer binnen drie maanden je social enterprise op de beste, meest kansrijke en snelle manier. Meer informatie