Voor innovatieve startups

programma's

Ondernemen binnen de innovatiehotspot en incubator DOK41 biedt veel voordelen. Samen met andere startende ondernemers onder één dak werken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gemakkelijk(er) van elkaar kunt leren en elkaars activiteiten kunt versterken. Dit leidt tot nieuwe projectideeën en het gezamenlijk uitvoeren van opdrachten.

Startup programma's

Voor ondersteuning bij de lancering van je onderneming en de vroege groeifase, biedt DOK41 ondernemersprogramma's voor startups met een innovatief product of dienst. In een paar maanden werk je samen met andere ondernemers toe naar een validatie van je business model, je eerste groeiende klantengroep om te lanceren en een onderbouwde business case voor eventueel benodigd startkapitaal.

Startup Bootcamp

Een startup bootcamp is een 12-uurs event waarin je samen met andere ondernemers wordt ondergedompeld in de startup scene, de ideale omgeving om innovatieve ideeën en samenwerkingsverbanden tot leven te laten komen. Alles gericht op actie, innovatie en connecties. Omgeven door gepassioneerde ondernemers, mentoren, experts en bewezen startup tools en methodieken tot je beschikking, ontdek je waar je staat en welke hulplijnen je in kunt schakelen. Aan het einde van de dag heb je je eerste businessmodel en een eenvoudig prototype en geef je een glansrijke pitch voor een jury. De bootcamp is een kansrijke opstap voor toelating tot het Kickstart programma.

Student Startup Bootcamp

Een groeiend aantal innovatieve startups onder aanvoering van een nieuwe generatie: dat is het doel van de Student Startup Bootcamp. Honderden tweedejaars HZ studenten van de Academie Economie & Management zijn tijdens een 8-uurs event, de Student Startup Bootcamp, ondergedompeld in de startup scene. Als toekomstige ondernemers van een Student Company, starten ze hun avontuur in de ideale leeromgeving van DOK41. Aan de hand van startup tools en methodieken, mentoren en docenten, ervaren de studenten de hoogte- en dieptepunten van innovatief ondernemerschap. Onder hoge druk ontdekken de studenten hun mogelijkheden om hét verschil te maken met innovatie en ondernemerschap.

Kickstart

Heb je een innovatief idee, concept of startup en sta je in de beginfase van lancering? Heb je de ambitie om te groeien en wil je kansen vergroten? Met het Kickstart programma lanceer je binnen drie maanden je startup op de beste, meest kansrijke en snelle manier. Aan het eind van de rit weet je of een klant op jouw product zit te wachten, heb je je potentiele eerste klanten voor lancering en heb je een onderbouwd marktpotentieel om te weten of de (groei)markt de moeite waard is. Je doorloopt alle stappen van innovatief ondernemerschap, met ondersteuning bij het bouwen en valideren van je idee en de eerste stappen van je startup naar de markt. We helpen je begrijpen hoe startups werken, hoe je een vernieuwend product of innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen.

Alumni Community

Om als ondernemer een goede doorstart te maken na Kickstart, krijgt de Kickstart een vervolg met de Alumni Community, een groeiende online en offline community van alumni ondernemers uit de DOK41 programma’s, die werken aan het meest kansrijke vervolg en groei van hun innovatieve onderneming. Met een online community en alumni-sessies komen de alumni startups bij elkaar om samen de ontwikkeling van ondernemerschap via dit platform een enorme boost te geven. Laagdrempelig, informeel en gericht op inhoud. Met een bewezen 'open conferentie format' geven de deelnemers zelf invulling aan het programma.

Meer weten?

Neem contact op met team DOK41!