Jouw maatschappelijke initiatief, winstgevend met impact!

Ondernemen met een maatschappelijke missie!
Er zijn mooie sociale innovaties in Zeeland en er is meer dan voldoende ambitie, maar elke ondernemer weet dat een sociale innovatie uitbouwen tot een social enterprise, die de impact weet te realiseren met een verdienmodel, geen eenvoudige opgave is. De meeste startups falen doordat er geen marktbehoefte is, het geld te vroeg op is of de ondernemer of het team niet de juiste samenstelling heeft voor ondernemerschap. Maar ook omdat de prijsstelling of het verdienmodel niet klopt, of omdat de concurrentie beter is of sneller marktpositie heeft weten te pakken. Voor social enterprises geldt dat zij vaak hinder ondervinden door blokkades bij het lokale overheidsbeleid, bijvoorbeeld door decentralisatie van arbeidsparticipatie naar gemeentes. 

DOK41 biedt sociale innovaties daarom ondersteuning met een Impact Bootcamp en Impact Kickstart voor social enterprises. Gebaseerd op de jarenlange ervaring vanuit het netwerk sociale innovatie (Zeeland), gecombineerd met een veel bewezen aanpak voor nieuwe business modellen wereldwijd. 

Sta jij open voor sociaal ondernemerschap?
Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ofwel ‘impact’. 

Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook dichterbij huis, zoals het voorbeeld van SAV: hoe zorgen we dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek kunnen bieden?

Impact Bootcamp
Tijdens de bootcamp start je met het genereren of verrijken van ideeën voor sociale innovatie in één dag en maak je kennis met de uitdagingen bij het opzetten van social enterprises. In een 12-uurs sessie werk je in een team aan een eerste concept, overtuigende pitch en de beste manier om er geld mee te verdienen. De Impact Bootcamp gaat vooraf aan de Impact Kickstart en vindt plaats op dinsdag 6 maart aanstaande. Aanmelden voor de Bootcamp kost 50 euro per social enterprise (maximaal 4 deelnemers per social enterprise). Meer informatie over de bootcamp vind je hier.

Aanmelden Impact Bootcamp!


Impact Kickstart

Heb je een sociale innovatie en sta je in de beginfase van lancering? Heb je de ambitie om te groeien en wil je je kansen vergroten? Dan biedt DOK41 jou graag ondersteuning: met het Impact Kickstart programma lanceer je binnen drie maanden je social enterprise op de beste, meest kansrijke en snelle manier. Het Impact Kickstartprogramma gaat op 29 maart aanstaande van start en duurt 12 weken. Aanmelden kost 1.250 euro per social enterprise (maximaal 2 deelnemers per social enterprise). Lees hier meer informatie over het reguliere kickstartprogramma dat al 2 keer heeft plaatsgevonden bij DOK41 of neem deel aan een informatiesessie over de Impact Kickstart. 

Aanmelden voor de Impact Kickstart kan binnenkort! 

Partners
De Impact Bootcamp en Impact Kickstart worden mogelijk gemaakt door DOK41, Sociale Innovatie Zeeland, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Rabobank Foundation, SWVO, KNHM Participaties, HZ University of Applied Sciences en Provincie Zeeland.