Jouw ontwerp winnaar beste Nederlands design?

Inschrijving Dutch Design Awards 2018 geopend

De 16e editie van de Dutch Design Awards staat volledig in het teken van winnaars. En dat zijner meer dan ooit: dit jaar worden er in elke categorie meerdere winnaars aangewezen. Heb jijeen winnend ontwerp of een meesterlijke samenwerking gerealiseerd? Schrijf je dan nu in!

Waarom onderscheid maken tussen nominaties en prijswinnaars? Zijn niet alle geselecteerdeontwerpers voor de Dutch Design Awards (DDA) op hun eigen manier winnaars, meesters, talenten,sterren, finalisten? Juist in het brede designvak zijn projecten niet zelden moeilijk vergelijkbaar. Hetene ontwerp blinkt uit in functionaliteit, waar een ander het vakmanschap meesterlijk tot zijn recht laatkomen. Een derde heeft juist grote maatschappelijke impact of vernieuwende kracht. Door percategorie meerdere winnaars aan te wijzen, krijgen alle ontwerpers op hun eigen merites de eer die zetoekomt.

DEELNAME & CATEGORIEËN

• Dit jaar is de looptijd voor alle onderdelen van Dutch Design Awards gelijk.
• Inschrijven kan voor alle categorieën van donderdag 8 maart tot en met dinsdag 24april.
• De hoofdcategorieën zijn: PRODUCT, FASHION, HABITAT, COMMUNICATION, DESIGNRESEARCH, SERVICE & SYSTEMS.
• Jonge ontwerpers kunnen zich daarnaast specifiek aanmelden voor de YOUNG DESIGNERAWARD.
• Opdrachtgevers en ontwerpers kunnen zich gezamenlijk inschrijven voor de BEST CLIENTAWARD.
• Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de FUTURE AWARD en tijdens DDW wordtbovendien nog de PUBLIC AWARD uitgereikt.

JURY & CRITERIA

Verschillende commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de inzendingen engescout werk drie winnaars per categorie. De deelnemende projecten worden beoordeeld op devolgende criteria: ESTHETIEK, IMPACT, INNOVATIE, PRODUCTIEWIJZE en SAMENWERKING.Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aande samenleving. Een internationale, breed samengestelde jury selecteert tijdens Dutch Design Weekuit alle winnaars de Future Award.

Heb jij een winnend ontwerp of een meesterlijke samenwerking gerealiseerd? Schrijf dan nu in!

Dutch Design Week