ZorgPlezier en Zorggroep Ter Weel starten pilot met Virtual Reality

Op woensdag 9 mei gaat er een pilot van start, waarbij cliënten van Zorggroep Ter Weel kennis maken met Virtual Reality (VR). In samenwerking met ZorgPlezier wordt er getest of de VR-belevingen een positief effect hebben op het welbevinden van de cliënt.

Impact Kickstart

Marloes Hendrikx van ZorgPlezier doet nu mee aan het Impact Kickstartprogramma van DOK41 waar ze in drie maanden tijd haar sociale innovatie uitbouwt tot een social enterprise. 

Mogelijkheden VR

Zorggroep Ter Weel en Marloes Henderikx vinden het van groot belang dat het welbevinden van de cliënt op niveau is. Virtual Reality kan daar een grote rol in spelen. Tijdens de pilot worden er verschillende belevingen aangeboden aan de ouderen. Zo kunnen de cliënten zich in verschillende werelden wanen: genieten van de onderwaterwereld, op safari gaan in Afrika, een gondeltocht maken door Venetië of rondkijken in hun oude woonplaats of favoriete vakantieland. Tal van mogelijkheden om even uit de wereld van nu te stappen, mooie herinneringen te herbeleven of wensen in vervulling te laten gaan.

Virtual Reality kan ervoor zorgen dat mensen ontspannen en plezier beleven, zonder dat zij hiervoor de deur uit hoeven. Ook kan het beweging bevorderen door het spelen van games.

Zorggroep Ter Weel biedt elke cliënt welzijn op maat. De cliënt en/of familie gaat in gesprek met de welzijnscoach om na te gaan welke wensen en behoeften er zijn op het gebied van welzijn. ZorgPlezier zet in op het plezier en welzijn van o.a. ouderen en mantelzorgers. Plezier draagt bij aan een betere gezondheid.

Vervolg en duurzame inzet

De pilot vindt plaats op de somatische afdeling ‘Abbekindershof’ en de psychogeriatrische afdelingen ‘De Schenge’ en ‘De Mooije Staak’ van Zorggroep Ter Weel. Bij een succesvolle pilot zal er gekeken worden naar een vervolg en duurzame inzet van Virtual Reality voor de cliënten van Ter Weel en ZorgPlezier.